Partners in de sport

Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot

In de aanloop naar de World Team Cup 2014 trainde Diede voor het eerst met de oranje jeugdselectie op de banen van Nieuwe Sloot. Na het behalen van de bronzen medaille spraken manager Dave Kok en Diede over de kansen voor de breedtesport binnen het rolstoeltennis. De overtuiging bij Diede dat er meer kinderen met een beperking net als haar plezier zouden moeten beleven aan de tennisport prikkelde Nieuwe Sloot om voor deze kinderen een podium te creeren.
In het najaar van dat zelfde jaar bracht Dave het rolstoeltalent in contact met Amanda Hopmans. Na een pilot van 2 maanden besloot Diede in januari 2015 onvoorwaardelijk te kiezen voor een topsport carriere. De keuze voor Amanda als trainer/coach was na een plezierige kennismakingsperiode een logische keuze. En daarmee werd Nieuwe Sloot Diede’s thuisbasis.

Naast een tegemoetkoming in de baanhuur, ondersteunt Nieuwe Sloot in samenspraak met de familie en de stichting van Diede bij het opzetten van sponsorwerving, communicatie en planning. Sinds 2015 is Diede ook lid van TV Nieuwe Sloot. Diede traint minimaal 3 keer per week in Alphen aan den Rijn.

KNLTB
Doordat Diede al vanaf haar jonge jaren over een uitzonderlijk talent bleek te bezitten, heeft zij met regelmaat de ondersteuning van de bond gekregen. Dit gebeurde in de vorm van trainingen en ondersteuning bij haar fysieke programma. Tijdens de toernooien op de wereldkampioenschappen jeugd in Tarbes (Fra) kreeg Diede vanuit de bond de waardevolle begeleiding van Esther Vergeer. Hier ervoer Diede voor het eerst het belang van coaching tijdens een toernooi. Deze begeleiding heeft mede bijgedragen aan het behalen van haar twee wereldtitels.
Sinds maart 2015 traint Diede op het KNLTB trainingscentrum in Almere op donderdag mee met de nationale topspelers.
Diede komt graag voor Nederland uit en was als jeugdspeler deelnemer aan diverse edities van de World Team Cup. In mei 2015 acteerde Diede voor de eerste keer in het grote Oranje, samen met de speelsters Aniek van Koot en Jiske Griffioen.

ABN AMRO Talent van de toekomst
Het ABN AMRO Tennis Talentenprogramma is er voor de grootste tennistalenten van Nederland, die geselecteerd zijn door Richard Krajicek en Esther Vergeer. De komende 3 jaar krijgen de deelnemers aan het talentenprogramma de mogelijkheid om extra trainingen te volgen met (internationale) topspelers uit hun eigen leeftijdscategorie en ze zullen ook van talenten uit andere sporten gaan leren. Naast begeleiding op technisch en tactisch gebied krijgen ze ondersteuning op mentaal en zakelijk vlak. Richard Krajicek en Esther Vergeer staan als mentor tot hun beschikking. Het talentenprogramma is onderdeel van het Partner van de Toekomst programma van ABN AMRO.

Esther Vergeer
Esther Vergeer in HELDEN maart 2015: “ik ken Diede al langer en mijn handen jeuken om met haar aan de slag te gaan”.

Vanuit het ABN AMRO Talentenprogramma is Esther de mentor van de getalenteerde rollers Ruben Spaargaren en Diede de Groot. Esther komt graag naar Alphen om voor Amanda en Diede als klankbord te fungeren. Naast het bepalen van een toernooiprogramma, denkt Esther binnen haar mogelijkheden mee bij het verbeteren van de fysieke en mentale trainingsarbeid. Ook bij het opzetten van acquisitie richting potentiële sponsoren krijgt het team van Diede de zakelijke ondersteuning die nodig is.

Diede is dankbaar dat Esther voor haar talent heeft gekozen en zet de komende drie jaar alles in het werk om de aangeboden hulp optimaal te benutten.