Biografie

Op 19 december 1996 werd Diede geboren in het ziekenhuis in Woerden. Al snel bleek dat haar rechterbeen niet even lang was als haar linker, haar bovenbeen was sterk verkort en d'r heup bleek niet goed aangelegd. Al vrij snel kwam zij terecht in het WKZ in Utrecht en in revalidatiecentrum de Hoogstraat.

Op Diede haar eerste verjaardag kreeg ze haar eerste prothese en al vlot deed ze haar eerste stappen! Om de heup stabieler te maken is Diede enkele malen geopereerd. Door het grote beenlengte verschil zal ze altijd afhankelijk blijven van een prothese.

Na het behalen van haar zwemdiploma's wilde Diede graag een nieuwe sport gaan beoefenen. Tennissen vond zij een leuke sport, maar snel naar een bal rennen zat er niet in. Via de Hoogstraat werd ze verwezen naar Gerard van Leusden. Hij geeft tennisles aan kinderen in een rolstoel. Aangezien ze normaal geen gebruik maakt van een rolstoel was dat voor Diede een nieuwe ervaring, rijden in een stoel, tegelijk een racket vasthouden en dan ook nog een bal raken. Ze was 7 jaar toen ze op deze manier in aanraking kwam met tennis.

Enkele jaren heeft Diede wekelijks 1 uur getraind, maar omdat ze het zo leuk vond mocht ze in het zomerseizoen 2 uur per week gaan trainen. Toen ze elf jaar was deed ze voor het eerst mee met een tennistoernooi in Badhoevedorp, een leuke ervaring, maar ze heeft het meedoen aan een volgend toernooi nog uitgesteld tot het ranglijst toernooi in Goirle. Het volgende toernooi was in Meppel en gekoppeld aan NK jeugd 2009. Haar eerste overwinning was daar! Eerste bij de dames B. Tevens werd ze in Meppel uitgenodigd om te komen trainen bij de Nederlandse jeugdselectie rolstoeltennis, wekelijks 3 uur in Bemmel. Dit seizoen heeft zij meerdere toernooien gespeeld met goede resultaten, waardoor ze gestegen is op de nationale ranglijst.

In 2014 werd de World Team Cup in Alphen aan den Rijn georganiseerd, dit was Diede haar eerste contact met Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot. Inmiddels heeft Diede haar HAVO diploma behaald en heeft besloten zich volledig in te zetten voor een topsportcarrière. Diede combineert nu haar trainingen in Alphen, met de trainingen van de KNLTB in Amstelveen.