Presentatie missie

Nederland beschikt over een uniek tennistalent. De 18-jarige Diede de Groot, die traint bij tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot, is hard onderweg om de nieuwe topper in het wheelchairtennis te worden. Op 3 juni 2015 heeft zij zowel tennisfans, bedrijven als de media kennis laten maken met haar droom.

De sportieve droom van Diede 
Diede de Groot heeft een droom. Over drie jaar wil zij de nummer één van de wereld in het wheelchairtennis worden. Onlangs is zij 18 jaar geworden en heeft zij haar school afgerond. De komende drie jaar staan volledig in het teken van haar droom. Op dit moment behoort zij al bij de beste vijfentwintig speelsters van de wereld en pas nu gaat zij zich fulltime op tennis richten. Graag wil zij u vertellen waarom de nummer 1 positie haar doel is, hoe zij die wil bereiken en wat daar voor nodig is.

Esther Vergeer mentor
Diede heeft de best denkbare mentor in Esther Vergeer. Esther won liefst zeven paralympische titels en bleef 470 wedstrijden en meer dan 10 jaar op rij ongeslagen. Diede was haar eerste keuze voor het ABN AMRO programma ‘Partner van de Toekomst’.  Esther zal de komende periode Diede begeleiden in haar weg naar de wereldtop.

Amanda Hopmans en Dave Kok
Amanda Hopmans is de coach van Diede. Zij heeft 3 juni toegelicht wat de aanpak voor de komende jaren gaat worden. Dave Kok, manager van  Nieuwe Sloot, de thuisbasis van Diede, vertelde welke rol het Alphense tenniscentrum wil vervullen.

Uw betrokkenheid 
Om haar prille, succesvolle carrière te kunnen starten zoekt Diede steun. Op basis van crowdfunding door particulieren, ondersteuning in materialen en financiële ondersteuning door bedrijven wil zij de middelen bijeen brengen om haar droom waar te maken. Het bereiken van de absolute top is meer dan alleen trainingsuren maken. Diede zal met haar begeleidingsteam moeten reizen om toernooien te spelen en om ervaring op te doen. Met het presenteren van haar missie wil zij u hier bij graag betrekken.

Presentatie van missie 
Op woensdagmiddag 3 juni 2015 heeft Diede haar sportieve missie gepresenteerd aan de pers, bedrijven, leden van de tennisclub en andere geïnteresseerden. Diverse sprekers kwamen deze middag aan het woord:

  • Diede de Groot
  • Dave Kok, manager Nieuwe Sloot
  • Esther Vergeer, mentor van Diede
  • Amanda Hopmans, coach Diede