Nummer 1 van de wereld

Alphen aan den Rijn, 25 maart 2018

Rolstoeltennister Diede de Groot heeft zondag haar derde toernooioverwinning van het nog prille seizoen behaald. Met deze overwinning scoort de speelster uit Oudewater voldoende punten om maandag de nummer één positie van de Japanse Yui Kamiji over te nemen. De eenentwintigjarige ‘roller’ bereikte deze mijlpaal door in de finale in van de Cajun Classic een overwinning te boeken op de Chinese Zhu.

Focus op spel, niet op ranking
Bij vertrek naar de Verenigde Staten liet de Groot weten zich niet bezig te houden met de kans om de mondiale nummer één te worden. Na haar gewonnen finale moest de speelster van TV Nieuwe Sloot wel erkennen dat de gedachten toch wel regelmatig naar de wereldranglijst gingen. Diede: “Je ontkomt er haast niet aan. Er wordt tijdens zo’n toernooiweek toch dagelijks naar gevraagd. Maar ik ben niet ontevreden over de manier waarop ik de focus op mijn spel heb kunnen leggen. Ik heb daar in de aanloop naar dit toernooi ook veel aandacht aan gegeven.” De Groot speelde dit toernooi voor de eerste keer met haar nieuwe rackets van Yonex en de komende maanden gaat de kersverse nummer één sleutelen aan een nieuwe rolstoel. Diede: “Ik moet mij op alle fronten blijven ontwikkelen en de nieuwe stoel maakt daar een onwijs belangrijk onderdeel van uit.”


Feestelijk onthaal op haar club TV Nieuwe Sloot
Op haar thuisclub TV Nieuwe Sloot wordt de laatste maanden steeds intenser meegeleefd met hun topper. De Groot zal donderdag weer naar haar club rijden, waar zij feestelijk zal worden onthaald. Fans binnen de club spreken trots over de prestaties van de Groot. Martien de Graaf: “Hoe bijzonder is het dat er een nummer één van de wereld bij jouw vereniging speelt. Ja, het rolstoeltennis leeft bij Nieuwe Sloot sinds de World Team Cup 2014. Sindsdien volgen we Diede en ook de andere kinderen die op onze club spelen. We zijn in Nederland de vereniging met de grootste rolstoelafdeling.  En nu zijn we ook nog de beste, haha.” TV Nieuwe Sloot ontvangt Diede komende donderdag om 19:00 uur op de club aan de President Kennedylaan in Alphen aan den Rijn.