Ambassadeur rolstoeltennis KNLTB

diede-ambassadeur-defMeervoudig Grand Slam-winnares en Nederlands kampioen Diede de Groot wordt komend jaar ambassadeur van rolstoeltennis voor de KNLTB. De samenwerking is op 20 december  bekend gemaakt op de NK Tennis in Alphen aan de Rijn. Diede zal zich samen met de KNLTB nog meer inzetten voor de promotie van rolstoeltennis in Nederland.
Bron: persbericht KNLTB

Diede de Groot kent een succesvolle carrière, ze won afgelopen jaar maar liefst zeven Grand Slam titels en is genomineerd als Paralympische Sporter van het jaar. Zowel nationaal als internationaal valt Diede de Groot opnieuw in de prijzen voor Beste rolstoeltennisser van het jaar. In haar directe omgeving is ze een inspiratie voor veel mensen, zowel voor volwassenen als kinderen.

Het ambassadeurschap pakt Diede de Groot graag op: “Tennis is een geweldige sport, ook als je deze niet meer staand kan beoefenen. Ik zet me graag in om meer mensen te laten zien hoe leuk tennis is en dat je je niet hoeft te laten afremmen door een beperking. Juist door te tennissen krijg je meer zelfvertrouwen en sta je sterker in de maatschappij. Het is heel belangrijk dat mensen kunnen zien dat rolstoeltennissers met iedereen kunnen spelen. Dat maakt de sport zo leuk. Ik wil me samen met de KNLTB graag inzetten om nog meer mensen enthousiast te maken voor rolstoeltennis.’”

Dennis Sporrel, bondscoach Rolstoeltennis: “Internationaal tellen we al jaren mee in het rolstoeltennis met natuurlijk de successen van Esther Vergeer en Jiske Griffioen. Diede is door haar recente prestaties uitgegroeid tot een boegbeeld voor rolstoeltennis in Nederland. We zijn bezig zijn met een ‘Rolstoeltennisplan’ waarbij breedtesport en topsport met elkaar worden verbonden en het is fantastisch dat Diede zich wil inzetten om rolstoeltennis nog bekender te maken.”

Technisch directeur Jacco Eltingh is blij met deze samenwerking: “Onze slogan is Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. Niet voor niets is tennis de 2e sport van Nederland. En met iedereen bedoelen we dus iedereen ongeacht leeftijd, afkomst, met of zonder beperking, Robin Haase en Kiki Bertens zijn al ambassadeur en samen met Diede kunnen we nog meer kinderen en volwassenen inspireren en laten zien hoe leuk tennis is. Samen kunnen we van toegevoegde waarde zijn naar onze verenigingen, leden, partners en fans en dus impact hebben op tennis in Nederland”.